Competitie poolen  bij Q-Billiards

 

Speel je regelmatig pool en lijkt het je leuk om een nieuwe uitdaging aan te gaan? Lijkt het je leuk om samen met andere spelers wedstrijden te spelen en jouw eigen, en jullie gezamelijke poolvaardigheden naar het volgende niveau tillen? Dan is competitie poolen wat voor jou!

Bij Q-billiards kan het! Momenteel hebben we twee competitie teams. Dit zijn Q-Tips,  en  TeamCuecumbers . Samen spelen zij in district oost 3. Op maandag en dinsdag spelen zij hun wedstrijden.

Wanneer en waar speel je competitie?

Het poolseizoen loopt van medio september tot medio mei of juni. Allereerst dienen alle spelers een bondsnummer te hebben van de KNBB. Dit moet elke speler zelf aanvragen bij de KNBB. De inschrijving voor de regionale competitie moet bij het district. Het inschrijven van een team moet dan ook via de site van het district. Het inschrijfproces is zeer eenvoudig en moet elk jaar opnieuw. Elk team heeft een captain. De Captain is verantwoordelijk voor alles wat er binnen het team gebeurd of geregeld moet worden.
Als team is je thuishonk natuurlijk Q-Billiards. Hier zal je dan ook al je thuiswedstrijden spelen. Een team kiest in overleg met Q-Billiards een thuisspeelavond. De wedstrijden worden meestal op maandag, dinsdag of woensdag gespeeld. Een competitiewedstrijd start om 20:00 uur en duurt gemiddeld 2,5 uur.

Wat zijn de kosten van competitie spelen?

Om competitie te spelen moet je een lidmaatschap van de KNBB hebben. Hiervoor betaal je regionaal €20,00 en landelijk € 40,00 per jaar. Daarnaast betaal je €20,00 aan het district om je team in te schrijven voor de regionale competitie. Om mee te mogen doen aan de thuiswedstrijden is een lidmaatschap bij Q-Billiards verplicht. Hiervoor betaal je €35,00 per maand. Tevens mag je dan de hele maand gratis poolen! (met uitzondering op vrijdag en zaterdag avond na 18:00 uur).

Wat heb je nodig om competitie te spelen?

Om competitie te spelen dus alleen een bondsnummer van de KNBB nodig. Wij raden je natuurlijk aan om je eigen materiaal tehebben om te spelen. Denk hierbij aan een keu. Heb je geen keu? Je kan altijd een huiskeu gebruiken.